Dienstbaarheid aan jezelf of aan anderen?

Het tweede ontwaken

Het eerste ontwaken leidt tot zelfkennis, de ontdekking van de bewuste, onderbewuste en bovenbewuste innerlijke cultuur.

Het tweede ontwaken leidt tot de ontdekking van de alomvattende universele Liefde van de Ziel.

Het (hogere) zelf en zijn archetype of kunstmatige zelf

Spiritualiteit en religie resoneren met de diepste en oudste velden in de psyche. Elke resonantie (contact) met dit semi-collectieve archaïsche veld is fascinerend en betoverend voor het egobewustzijn.

Het (hogere) ik-bewustzijn kan zo volledig in de ban raken van die resonantie en een trouwe volgeling worden. Innerlijk voelt men de religieuze/spirituele identiteit, maakt deze zich bewust eigen en verklaart zich daarmee loyaal aan die specifieke groepsidentiteit.

Religie is zowel in de samenleving als van binnen. Zowel in de Oerpsyche als in de Aura-uitstraling.

Archaïsche velden zijn semi-collectief. Een Archaïsch veld is de groepsaura van een mensen met een gelijke religieuze of spirituele signatuur.

Elk veld heeft zijn eigen karakteristieke vibratie die een specifieke spirituele of religieuze groep beïnvloedt en is dus voorwaardelijk. Archaïsche velden zijn beperkte groepen volgelingen binnen de mensheid. Zo’n groepsveld kan uit miljoenen volgers bestaan!

Het tweede ontwaken komt als een flits van herkenning en inzicht; bewustzijn heeft een duidelijk moment van inzicht in de hypnotische, claimende en manipulatieve aard van wat eerst zo vurig werd beleden.

Het werkelijk schokkende inzicht is dat men door het effect van resonantie in een flits die ongewenste eigenschappen ook in het eigen innerlijk herkent. Deze ontdekking kan leiden tot een moment van bezinning en keuze.

Waar is de loyaliteit? Is dat met het archaïsche veld van de spirituele/religieuze familie of met de hele mensheid? Kiest het (hogere) zelf voor persoonlijke liefde of voor universele liefde? Kiest het (hogere) zelf ervoor om zichzelf te dienen, of om het Goddelijke Plan te dienen?

Zoals alle verslavingen, vervagen de intense fascinatie en betovering na verloop van tijd, maar de eigen opportunistische motieven kunnen te verleidelijk zijn om de archaïsche resonantie te behouden.

De frequentie verhogen naar de universele resonantie van de Ziel

Van spirituele ontwikkeling tot spirituele dienstbaarheid ten behoeve van je Ziel en dus ook van de Over-Ziel, het Zielenveld van de hele mensheid.

Op weg naar de universele resonantie van de Ziel. Spirituele dienstverlening bestaat uit het herkennen en loslaten van de spirituele hiërarchische gevoeligheid (loyaliteit) die nog steeds in de archaïsche psyche aanwezig is. Het is deze gevoeligheid die spirituele individualiteit, autonomie en authenticiteit in de weg staat en zo onvoorwaardelijk transcendent Ziel-groepswerk onmogelijk maakt.

De ziel in resonantie met het hogere zelf? Dat is onmogelijk; de ziel kan de frequentie niet verlagen.

Om in resonantie te komen met de Ziel, kan het hogere zelf de frequentie verhogen. In transcendent groepswerk wordt het duidelijk!
Transcendent Soul groepswerk is intuïtief energetisch werk, gedeelde mystieke eenheidservaringen die functioneren via het centraal gelegen hartcentrum.

Ziel-bewustzijn stroomt door en vanuit onvoorwaardelijk liefhebbende harten. Harten gezuiverd van alle voorwaardelijke sympathieën en loyaliteiten, inclusief die van het zelf voor het hogere zelf!

— Kirsten